Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΕΚΠΤΩΣΗΣ ΣΕ ΔΙΟΔΙΑ ΚΑΙ ΤΡΑΙΝΟΣΕ.



Αρ. Πρωτ:662
Αθήνα 25/1/2012

Προς
Την «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟ Α.Ε.»







Θέμα: Παραχώρηση έκπτωσης στους εκπαιδευτικούς που περνούν διόδια για να μεταβούν στον τόπο εργασίας τους



            Πριν από λίγες μέρες ξεκίνησε τη λειτουργία του ο σταθμός διοδίων στην περιοχή της Τύριας Ιωαννίνων. Καθημερινά δεκάδες εκπαιδευτικοί, οι οποίοι διαμένουν στα Ιωάννινα και εργάζονται στη Θεσπρωτία, είναι αγανακτισμένοι να πληρώνουν και το αντίτιμο των διοδίων (2 ευρώ).         


Οι εκπαιδευτικοί που βιώνουν  απίστευτες πολιτικές λιτότητας, έχουν οδηγηθεί στα όρια της απόλυτης ένδειας, αδυνατώντας να ανταποκριθούν και στα πλέον στοιχειώδη που αφορούν την αξιοπρεπή διαβίωσή τους.

            Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. αφού έλαβε υπόψη και ανακοινώσεις των Πρωτοβάθμιων Συλλόγων, ζητά τη διέλευση των εκπαιδευτικών, η οποία γίνεται 2 φορές καθημερινά, αντί συμβολικού αντιτίμου.






Αρ. Πρωτ:662
Αθήνα 25/1/2012

Προς
Τη Διοίκηση ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε.






Θέμα: Αίτημα έκπτωσης στον προαστιακό σιδηρόδρομο



            Παρακαλούμε να εξετάσετε τη δυνατότητα χορήγησης έκπτωσης για τους εκπαιδευτικούς που μετακινούνται με τον προαστιακό χρησιμοποιώντας μηνιαίες ή μεγαλύτερης διάρκειας κάρτες απεριορίστων διαδρομών.

     Στην παρούσα συγκυρία, όπως πολύ καλά γνωρίζετε, με τους μισθούς πείνας που προβλέπει το νέο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων, η καταβολή του αντιτίμου της μετακίνησης, που πρόσφατα αυξήθηκε δραματικά, (150Ε για την μηνιαία κάρτα), είναι ένα δυσβάστακτο φορτίο για εκατοντάδες εκπαιδευτικούς, οι οποίοι μετακινούνται καθημερινά σε όλες τις γραμμές του προαστιακού από Αθήνα μέχρι Κιάτο.

        Ελπίζουμε να δείτε με κατανόηση το αίτημά μας, έχοντας υπόψη ότι η στοχευμένη στήριξη των ασθενέστερων οικονομικά κοινωνικών ομάδων είναι μια πράξη δικαιοσύνης απέναντι στους πιο βαριά φορολογούμενους της χώρας που δεν είναι άλλοι από τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου