Τετάρτη, 26 Φεβρουαρίου 2014

«Κλείσιμο σχολικών μονάδων Δήμου Παιονίας του Ν. Κιλκίς.»ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ                Γουμένισσα, 20/02/2012
 ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
 ΠΑΙΟΝΙΑΣ.
Ταχ. Δ/νση           
Ταχ. Κώδ.   Πληροφορίες
Κιν. Τηλ.
                                                                      
       

:Ελ. Βενιζέλου 3
:ΓΟΥΜΕΝΙΣΣΑ 61300     
:Χρήστος Πετσανούκης     
:6977243842


         
Ο Σύλλογος  Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Παιονίας  εκφράζει την εντονότατη διαμαρτυρία  του για τις επιχειρούμενες συγχωνεύσεις – καταργήσεις  των σχολικών μονάδων Γοργόπης και Τούμπας  και  καταγγέλλει προς πάσα κατεύθυνση το σχέδιο εκτεταμένων καταργήσεων και συγχωνεύσεων που προωθείται από το Υπουργείο Παιδείας.


 
 Λέμε όχι στις αρνητικές κοινωνικές συνέπειες, λέμε όχι στον αφανισμό της υπαίθρου και των χωριών μας, λέμε όχι στο μαρασμό και στην εξαθλίωση των τοπικών κοινωνιών, αφού με την κατάργηση και τις συγχωνεύσεις των σχολικών μονάδων θα συμβεί ότι στο πρόσφατο παρελθόν στις κοινωνίες στις οποίες τα σχολεία καταργήθηκαν. Οι γονείς, θέλοντας ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά τους θα εγκαταλείψουν τις κοιτίδες της παράδοσης και του πολιτισμού, πόσο μάλιστα που βρισκόμαστε στα σύνορα του Ν. Κιλκίς με την γείτονα χώρα των Σκοπίων-Ψευδοκράτος της Μακεδονίας να  μας επιβουλεύονται καθημερινά ,  θα οδηγηθούν στα αστικά κέντρα και στον εργασιακό μεσαίωνα ή θα αναγκαστούν να σταματήσουν τα παιδιά τους από το σχολείο.
Διαφωνούμε με την πολιτική, που επιχειρεί να αποφασίσει για τις τοπικές κοινωνίες και την εκπαίδευση, χωρίς να ερωτηθούν οι εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και οι εκπαιδευτικοί. Διαφωνούμε επίσης με την ασάφεια, που εκμεταλλευόμενη την απουσία συγκεκριμένου νομοθετικού  πλαισίου μετά τις αλλαγές στο χάρτη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, δίνει τη δυνατότητα στις Περιφερειακές Διευθύνσεις, να αποφασίσουν χωρίς συγκεκριμένα κριτήρια.
Η Πολιτεία πρέπει να σκεφτεί την  ασφάλεια και τη σωματική ακεραιότητα των μαθητών. Το κακό οδικό δίκτυο της περιοχής μας, ιδιαίτερα στις ορεινές περιοχές, και οι ειδικές κλιματολογικές συνθήκες που επικρατούν σ’ αυτές, πέρα από την καθημερινή ταλαιπωρία εγκυμονούν κινδύνους ατυχημάτων.     
Επισημαίνουμε  ιδιαίτερα πως εδώ δεν πρόκειται για καταργήσεις κάποιων ολιγοθέσιων σχολείων (μονοθέσιων, διθέσιων) αλλά για προθέσεις δημιουργίας σχολικών συγκροτημάτων εκατοντάδων μαθητών, που δεν θα πληρούν ούτε καν τα στοιχειώδη, τόσο από άποψη υποδομών όσο και από άποψη εργασιακών σχέσεων και συνθηκών εργασίας (εκπαιδευτικών και μαθητών). Δεν μπορεί η συγχώνευση σχολείων να είναι η προτεραιότητα σήμερα.
Ζητάμε την οριστική ανάκληση της απόφασης (ΦΕΚ 1760/19-7-2013)  για την κατάργηση συγχώνευση των σχολικών μονάδων Γοργόπης και Τούμπας , όπως έχει γίνει στο παρελθόν σε πολλές άλλες σχολικές μονάδες της χώρας . Οι διορθωτικές κινήσεις από μέρους της πολιτείας δεν είναι πισωγυρίσματα ,αλλά δείχνουν τη σοβαρότητα αυτών που μας διοικούν αναγνωρίζοντας πιθανά σφάλματα ή αλλαγή στρατηγικής που επιβάλλεται αφουγκραζόμενοι την κοινωνία, όπως στην συγκεκριμένη περίπτωση επιβάλλεται από τις ιδιαίτερες  κοινωνικοοικονομικές  και εθνικές συνθήκες της περιοχής μας . 

 


                         Γουμένισσα26-2-2014      
                        Αρ.Πρωτ.:12

ΠΡΟΣ: 
ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ.

Κοιν.:
1. Περιφερειακή Διεύθυνση Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης Κεντρικής Μακεδονίας.
2. Διεύθυνση Π.Ε. Κιλκίς.
3.Δήμος Παιονίας
6. Τοπικό Τύπο
7. Δ.Ο.Ε.
8.Σχολεία του Ν.Κιλκίς

.
     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου