Δευτέρα, 18 Μαρτίου 2013

"ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ".


 
Αθήνα 14/3/2013
 
Προς
Τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε.

 

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

για την Πανελλήνια συνάντηση του αυτοαποκαλούμενου

«συντονιστικού Νηπιαγωγών»

 

            Με αφορμή ερωτήματα για την Πανελλήνια συνάντηση που διοργανώνει το  αυτοαποκαλούμενο «Συντονιστικό Νηπιαγωγών» το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. δηλώνει πως ουδεμία σχέση έχει αυτό με τη Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας.

            Πρόκειται για ομάδα συγκεκριμένου παραταξιακού σχήματος, η οποία ασφαλώς και έχει το δικαίωμα να πραγματοποιεί όποια δράση επιθυμεί, αλλά είναι αντιδεοντολογικό να αυτοπαρουσιάζεται ως συνολική δήθεν έκφραση όλων των Νηπιαγωγών και να ζητάει μάλιστα οικονομική κάλυψη από τη Δ.Ο.Ε. και τους Συλλόγους.

            Στη δυσκολότερη συγκυρία για το μαζικό κίνημα ο διαχωρισμός των συναδέλφων για μικροπαραταξιακούς λόγους σε μικρότερα σχήματα (ξεχωριστά νηπιαγωγοί, ξεχωριστά γυμναστές, ξεχωριστά δάσκαλοι, ξεχωριστά διευθυντές, ξεχωριστά αναπληρωτές, ξεχωριστά ειδικής αγωγής, κλπ.) αποδυναμώνει την προσπάθεια που πρέπει να είναι του συνόλου του κλάδου.

ΕΝΟΤΗΤΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΥΔΙΑΣΠΑΣΗ

ΜΟΝΟ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ

 

Από τη Δ.Ο.Ε.

1 σχόλιο:

 1. Συντονιστικό Νηπιαγωγών
  www.nipiagogoi.gr
  Απάντηση στην ανακοίνωση της ΔΟΕ

  Το έναυσμα για τη δημιουργία του Συντονιστικού Νηπιαγωγών το Φλεβάρη του 2007 ήταν τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετώπιζε το Νηπιαγωγείο, ως υποχρεωτική βαθμίδα στην εκπαίδευση. Από τότε πολλά προβλήματα παραμένουν άλυτα, με κίνδυνο και την επιβίωσή του .
  Το Συντονιστικό Νηπιαγωγών λειτουργεί με οριζόντιες διαδικασίες βάσης, συνελευσιακού τύπου και απαρτίζεται από Νηπιαγωγούς, μέλη της ΔΟΕ, οι οποίες/οι με αίσθηση ευθύνης και βασικό γνώμονα την ενίσχυση του δημόσιου Νηπιαγωγείου και την προάσπιση των εργασιακών σχέσεων των συναδέλφων Νηπιαγωγών, αναδεικνύουν, επεξεργάζονται και προωθούν προς τη ΔΟΕ και τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών ΠΕ θέματα σχετικά με την Προσχολική Αγωγή. Οι απόψεις μας σε πολλά ζητήματα μπορεί να είναι διαφορετικές και δεν αποτελεί θέσφατο η άποψη κανενός, όμως υπάρχουν πολλά πράγματα που μας ενώνουν. Καταρχήν μας ενώνει η αγωνία μας για ένα σχολείο δημόσιο και δωρεάν, δημιουργικό για τα παιδιά και τους δασκάλους τους.
  Πρωταρχικό μέλημά μας είναι η ενίσχυση της Προσχολικής Αγωγής και πιστεύουμε ότι για την επίτευξη αυτού του στόχου απαραίτητη προϋπόθεση είναι μια ενωμένη εκπαιδευτική κοινότητα.
  Στη βάση αυτή ΕΜΕΙΣ συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε, να αναδεικνύουμε στους συναδέλφους, στους γονείς και στην κοινωνία τα προβλήματά μας, να συζητάμε, να κινητοποιούμαστε άμεσα, να διεκδικούμε, να συμμετέχουμε ενεργά σε όλες τις κινητοποιήσεις του κλάδου που αφορούν τη στήριξη του δημόσιου σχολείου, του δημόσιου και δωρεάν Νηπιαγωγείου.
  Με τη ΔΟΕ έχουμε συνεργαστεί και παλιότερα, στις 30 Μάη του 2009, όταν συνδιοργανώσαμε στο Σύνταγμα δράσεις για το Νηπιαγωγείο.
  Επίσης ,στην τελευταία συνάντηση της ΔΟΕ στο Υπουργείο για θέματα του Νηπιαγωγείου, παρουσιάσαμε τις θέσεις της πλειοψηφίας των Νηπιαγωγών, αφού οι Νηπιαγωγοί ενώνονται κάτω από την κοινή τους αγωνία για το μέλλον του Δημόσιου Νηπιαγωγείου.
  Τώρα που το Νηπιαγωγείο ,τα νήπια και οι Νηπιαγωγοί έρχονται αντιμέτωποι με πρωτοφανείς καταστάσεις εξ αίτιας της Κρίσης κρίνεται αναγκαίο, να προχωρήσουμε στη διοργάνωση 2ης Πανελλαδικής Συνάντησης Νηπιαγωγών «Για ένα νηπιαγωγείο όλων, ίσων , διαφορετικών» , με την παρουσίαση της νέας πραγματικότητας στο Νηπιαγωγείο ( φασισμός-υποσιτισμός-σχολείο της αγοράς- Νηπιαγωγεία Νέου Τύπου κ.αλ. ) καθώς επίσης και για επικαιροποίηση θέσεων και προτάσεων και την ανάδειξη όλων των προβλημάτων του Νηπιαγωγείου και των Νηπιαγωγών.
  Εξάλλου υπάρχει έλλειψη αντίστοιχης διοργάνωσης από τη ΔΟΕ αφού η τελευταία Πανελλαδική ημερίδα της ΔΟΕ πραγματοποιήθηκε στις 28/2/2005, πριν να γίνει το Ν αφού η τελευταία Πανελλαδική Ημερίδα της ΔΟΕ πραγματοποιήθηκε στις 28/2/2005, πριν να γίνει το Νηπιαγωγείο υποχρεωτική Εκπαίδευση.
  Η διοργάνωση της 2ης Πανελλαδικής είναι μια διαδικασία συμπληρωματική και εποικοδομητική ως προς το έργο της Ομοσπονδίας και όχι διασπαστική. Όποιες επίσης αναφορές γίνονται περί μικροπαραταξιακών συμφερόντων υποτιμούν την νοημοσύνη των Νηπιαγωγών οι οποίοι/ες πολύ καλά γνωρίζουν τις δράσεις του Συντονιστικού καθώς συμμετέχουν σε αυτές.
  Ως ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ γνωρίζουμε το Νηπιαγωγείο και σε θεωρητικό και σε πρακτικό επίπεδο πιο καλά από οποιονδήποτε άλλον στην Ελλάδα.
  Το Συντονιστικό είναι και η δύναμη των Νηπιαγωγών.
  Σας ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ
  7 Απρίλη 2013, 9.30 π.μ. στο Μαράσλειο

  ΑπάντησηΔιαγραφή