Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013

ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ - ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ ΑΠΟ ΚΙΛΚΙΣ.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ                  Κιλκίς,7.3.2013                                                                                                
Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΚΙΛΚΙΣ                                      Αρ.πρωτ . 16

Δ/νση: Βυζαντίου 3 – Κιλκίς                                              
Ταχ. Κωδ.: 61100 – ΚΙΛΚΙΣ                                                                       
Τηλ.: 2341023097
Πληροφορίες: Αλέξανδρος Γρόζος          Προς: Όλα τα μέλη του    συλλόγου                                                                                                                       
E-mail: alegro65@gmail.com
Ιστότοπος: http://syllogospekilkis.webnode.gr/

 

                            ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΣΥΛΛΟΓΟΥ



ΘΕΜΑ   ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ

  ΣΑΒΒΑΤΟ 9 ΜΑΡΤΙΟΥ 2013, 10.30 Π.Μ ΣΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΤΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ».

 

                                        Η ΠΑΙΔΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Σχολεία χωρίς οικονομικούς πόρους με μαθητές που πεινάνε και κρυώνουν. Εκατοντάδες σχολεία δεν έχουν ούτε ευρώ στα ταμεία τους. Διεκδικούμε σίτιση για τα παιδιά, πετρέλαιο για τα σχολεία και αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης.

Τα σχολεία χρειάζονται δάσκαλους, νηπιαγωγούς και καθηγητές και όχι συγχωνεύσεις, συμπτύξεις, αύξηση αριθμού των μαθητών στα τμήματα, αύξηση του διδακτικού ωραρίου και υποχρεωτικές μετακινήσεις. Αγωνιζόμαστε για διορισμούς μονίμων εκπαιδευτικών ώστε να καλυφθούν όλα τα κενά. Διεκδικούμε ίδρυση νέων νηπιαγωγείων ώστε να καλυφθούν όλες οι ανάγκες νηπίων και προνηπίων για φοίτηση.

Τα σχολεία χρειάζονται δημοκρατία και όχι αξιολόγηση - χειραγώγηση, απολύσεις, φόβο και υποταγή. Αγωνιζόμαστε για παιδαγωγική ελευθερία και δημοκρατική συλλογική λειτουργία του σχολείου, ενάντια στην αξιολόγηση – χειραγώγηση, για να μην περάσει το αυταρχικό Π.Δ. του Υπουργείου Παιδείας.

Τα σχολεία χρειάζονται δωρεάν βιβλία και όχι σχέδια για άμεση ή σταδιακή κατάργηση της δωρεάν διανομής τους. Διεκδικούμε δωρεάν παιδεία για όλους. Ούτε ευρώ από τις τσέπες των γονιών για βιβλία, πετρέλαιο, λειτουργικές δαπάνες, γραφική ύλη κλπ.

Τα σχολεία είναι δημόσια ιδρύματα και όχι ιδιωτικές/κερδοσκοπικές επιχειρήσεις. Διαμορφώνουν το πρόγραμμά τους για ολόπλευρη γνώση και ελεύθερη κριτική και κλείνουν τις πόρτες τους στους ιδιώτες, τους χορηγούς, τις εταιρείες.

Τα σχολεία έχουν ανάγκη από εκπαιδευτικούς και γονείς που θα αμείβονται αξιοπρεπώς και όχι από οικονομική εξαθλίωση, ανεργία και φτώχεια. Παλεύουμε για κατάργηση του βαθμολογίου – μισθολογίου, για αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις των εκπαιδευτικών, αξιοπρεπείς μισθούς και σταθερή - μόνιμη εργασία για όλο το λαό.

Τα σχολεία πρέπει να αγκαλιάσουν τα παιδιά με ειδικές ανάγκες. Αγωνιζόμαστε ενάντια στην υποβάθμιση και κατάργηση των δομών της ειδικής αγωγής.

Τα σχολεία χρειάζονται ελευθερία και όχι φασισμό, ρατσιστικές διακρίσεις και ναζιστικές απειλές. Παλεύουμε για το σχολείο των όλων, των ίσων και των διαφορετικών, σχολείο ανοιχτό για όλα τα παιδιά ανεξάρτητα από χρώμα, θρήσκευμα ή εθνικότητα.

 

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ               ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 9 ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΙΣ 11.30Π.Μ. ΣΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΤΟΥ

 ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

Ενημερωτικά αναφέρουμε στα μέλη του συλλόγου μας ότι σε συνεργασία με την Ε.Λ.Μ.Ε Κιλκίς, θα  υπάρχει  ναυλωμένο λεωφορείο  που θα ξεκινήσει στις 9:30  από την πλατεία Ειρήνης.

                 

                                                  Για το Διοικητικό Συμβούλιο

                    Ο Πρόεδρος                                                              Η Γ. Γραμματέας

           Αλέξανδρος  Γρόζος                                                          Γεωργία  Κοκκινάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου