Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ.



Σας προσκαλούμε στην

3η Ανοιχτή Συνάντηση Εκπαιδευτικών/Εργαζομένων

Γονέων και Φορέων της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης

την

ΚΥΡΙΑΚΉ 31 ΜΑΡΤΊΟΥ 2013 / ώρα 17:30

Στην αίθουσα Λόγου και Τέχνης, 10ος όροφος,

Πύργος Παιδαγωγικής Σχολής, Α.Π.Θ. / ΘΕΣΣΑΛΟΝΊΚΗ



ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ:

- Ενημέρωση από τη συνάντηση των ΣΑΤΕΑ με τον Διευθυντή Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης για τα μεγάλα προβλήματα που θα δημιουργηθούν του χρόνου στο υποσύστημα της ΕΑΕ.

- Πρόταση των ΣΑΤΕΑ να υπάρξει ένα κοινό κείμενο/ψήφισμα φορέων της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης για τα προβλήματα στο Δημόσιο Σχολείο.

(μετά από την 1η και 2η συνάντηση φορέων, γονέων και εκπαιδευτικών/εργαζομένων και τον πλούσιο προβληματισμό που αναπτύχθηκε εκεί, θεωρούμε δυνατή τη σύγκλιση των απόψεων σε ορισμένα βασικά αιτήματα για την ΕΑΕ).


- Προτάσεις δράσεων για τον Απρίλιο.

Η πρόταση των ΣΑΤΕΑ σε γονείς, εκπαιδευτικούς/εργαζόμενους και φορείς είναι: η από κοινού διοργάνωση ενός τριημέρου προβολών ταινιών για την αναπηρία ή/και τις ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες σε κεντρικό σχολείο της Θεσσαλονίκης στις 12-14 Απρίλη.

Το τριήμερο να έχει ως σκοπό την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του κοινού (εκπαιδευτικών Γενικής και Ειδικής Αγωγής, γονέων, φοιτητών κτλ.) για τα προβλήματα που υπάρχουν και θα δημιουργηθούν στην ΕΑΕ.

Επίσης, οι ΣΑΤΕΑ προτείνουν κοινή πανελλαδική συγκέντρωση εκπαιδευτικών/εργαζομένων, γονέων, φορέων της ΕΑΕ στην Αθήνα, στο Υπουργείο Παιδείας, την Παρασκευή 19 Απρίλη (υπάρχει και σχετική απόφαση της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας - www.doe.gr).


- Άλλα θέματα που μπορούν να προτείνουν γονείς, εκπαιδευτικοί/εργαζόμενοι, φορείς της ΕΑΕ.



ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

WWW.SATEA.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου