Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ.



Αθήνα 5/3/2012

Προς
Τα Μ.Μ.Ε.
Κοιν:
Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε.








ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

για τη συνάντηση με την Υφυπουργό Παιδείας

 Πραγματοποιήθηκε την 1η/3/2012 συνάντηση αντιπροσωπείας του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. και της Παγγερμανικής (των Συλλόγων Εκπαιδευτικών Π.Ε. της Γερμανίας) με την Υφυπουργό Παιδείας κ. Εύη Χριστοφιλοπούλου.

Στη συνάντηση εν όψει του προγραμματισμού για τη λειτουργία των σχολείων του εξωτερικού για την επόμενη σχολική χρονιά 2012-13 συζητήθηκαν μεταξύ άλλων και τα εξής θέματα:


·  Λειτουργία σχολείων για την επόμενη σχολική χρονιά.

· Θεσμικά (Μείωση των αρμοδιοτήτων των συντονιστών. Διαχωρισμός του διοικητικού και του παιδαγωγικού ρόλου)

· Εκπαιδευτικά (φορέας της ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης στη Γερμανία να είναι μόνο το ελληνικό κράτος. Σκοπός και στόχος του η μόνιμη αναβάθμισή της).

· Οικονομικά (Ενιαίο μισθολόγιο για όλους τους αποσπασμένους δημοσίους υπαλλήλους στο εξωτερικό. Ανάλογη πρόβλεψη και για τους έχοντες συνάψει γάμο με μόνιμο κάτοικο εξωτερικού)

·   Εργασιακά (απόλυτη διαφάνεια με ανάρτηση στο site κάθε συντονιστικού γραφείου όλων των αποφάσεων, τοποθετήσεων, εγκυκλίων, ανακοινώσεων).

Η Υφυπουργός Παιδείας δεσμεύτηκε :

·    Για τη συνέχιση των αμιγών σχολείων όλων των βαθμίδων  και τη σταδιακή μετεξέλιξή τους σε δίγλωσσα.

·  Για τη δημιουργία παραρτημάτων των ΤΕΓ που αναγνωρίστηκαν με την τελευταία Υ.Α. και αφορά τα τμήματα ελληνικής γλώσσας.

· Για την απρόσκοπτη λειτουργία των υπαρχόντων ενταγμένων τμημάτων και των δίγλωσσων σχολείων και την προσπάθεια περαιτέρω επέκτασής τους.

·  Για τη συνέχιση λειτουργίας των νηπιαγωγείων.

·  Ότι θα δοθούν παρατάσεις για 4ο και 5ο έτος και θα καταβληθεί προσπάθεια να δοθεί επιμίσθιο για λόγους ισονομίας των αποσπασμένων υπαλλήλων σε όσους αποσπάστηκαν πριν τη ψήφιση του Ν.4027/12.



Μετά τα παραπάνω, η Δ.Ο.Ε. παρακολουθεί από κοντά τα θέματα και δεσμεύεται ότι θα συνεχίσει να στηρίζει με κάθε μέσον τις πρωτοβουλίες των Συλλόγων της Γερμανίας αλλά και του εξωτερικού γενικότερα για την αναβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης στα ελληνόπουλα του εξωτερικού.



Από τη Δ.Ο.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου