Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

ΔΙΩΞΗ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ.



Αρ. Πρωτ:889
Αθήνα 20/3/2012

Προς
To Σύλλογο Γλυφάδας – Βούλας – Βάρης – Βουλιαγμένης
Κοιν:
1. Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε.
2. Μ.Μ.Ε.














Ανακοίνωση
για τη δίωξη των συναδέλφων του 12ου Δημοτικού Γλυφάδας και του Δ.Σ. Συλλόγου Εκπαιδευτικών Γλυφάδας-Βούλας-Βάρης-Βουλιαγμένης

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. αφού έλαβε υπόψη και την απόφαση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Γλυφάδας-Βούλας-Βάρης-Βουλιαγμένης,  σχετικά με τις διώξεις κατά του Δ.Σ. του Συλλόγου της περιόδου 2010-2011 και του Συλλόγου
 διδασκόντων του 12ου Δημοτικού Σχολείου Γλυφάδας από τον πρώην Διευθυντή του σχολείου Γούσια Φώτη, επισημαίνει τα εξής:
1.                  Οι όποιες διαφορές μεταξύ συναδέλφων πρέπει να λύνονται στο εσωτερικό του κλάδου και όχι στις αίθουσες των δικαστηρίων. Η ποινικοποίηση της σχολικής ζωής και δράσης σε κάθε περίπτωση είναι καταδικασμένη στη συνείδηση των εκπαιδευτικών.
2.                  Τα στελέχη εκπαίδευσης οφείλουν να συνδιαμορφώνουν σε συνεργασία με το σύλλογο διδασκόντων τη σχολική πραγματικότητα και όχι να λειτουργούν αυταρχικά και αντισυναδελφικά.
3.                  Ρόλος του συνδικαλιστικού κινήματος είναι να στηρίζει όσους συναδέλφους βιώνουν καταστάσεις έλλειψης δημοκρατικής λειτουργίας και ως εκ τούτου, σωστά το Δ.Σ. του Συλλόγου στάθηκε δίπλα στο σύλλογο διδασκόντων.
4.                  Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. καλεί τον πρώην Διευθυντή του 12ου Δημοτικού Γλυφάδας να αποσύρει τις μηνύσεις που έχει καταθέσει και δηλώνει πως στηρίζει συνδικαλιστικά, οικονομικά και νομικά τους διωκόμενους συναδέλφους.
5.                  Κλιμάκιο του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. θα παραστεί  στο δικαστήριο για να υπερασπιστεί τους διωκόμενους συναδέλφους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου