Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΑΜΕΡΙΚΗΣ.



 
Αθήνα 18/9/2012
 
Προς
Chicago Teacher’s Union
 

 

 

Θέμα: Μήνυμα Αλληλεγγύης στην Απεργία τους

 

Ο αγώνας σας για καλύτερη παιδεία και δίκαιη εργασία είναι και δικός μας αγώνας

 

Η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας (Δ.Ο.Ε.) χαιρετίζει τον αγώνα σας για ένα καλύτερο σχολείο και για τη διασφάλιση των εργασιακών και μισθολογικών σας δικαιωμάτων. Γνωρίζουμε, από τη δική μας εμπειρία, ότι η εκπαίδευση βρίσκεται ανάμεσα στα πρώτα θύματα των περικοπών των κοινωνικών δαπανών και της διάλυσης του κοινωνικού κράτους.

Οι δάσκαλοι, οι μαθητές και οι οικογένειές τους καλούνται να πληρώσουν ακριβά το κόστος της κρίσης που δημιούργησαν οι διεθνείς και τοπικές οικονομικές και πολιτικές ελίτ. Οι ίδιες ελίτ απειλούν με διάλυση το σχολείο και τις εκπαιδευτικές δομές μέσω περικοπών στη χρηματοδότηση, ρυθμίσεων αξιολόγησης, καταργήσεων σχολικών μονάδων με στοίβαγμα δεκάδων παιδιών σε μία αίθουσα, ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων, κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων κ.λπ. Με μόνο στόχο να σώσουν τις τράπεζες και τα συμφέροντα των πλουσίων, καταδικάζουν την πλειοψηφία των εργαζόμενων και φτωχών ανθρώπων στην αμορφωσιά και την άγνοια.

Εμείς, σαν δάσκαλοι, φωνάζουμε ότι οι ανάγκες μας είναι πάνω από τα κέρδη τους.

Στεκόμαστε με τους αγώνες μας δίπλα και μέσα στους αγώνες των λαών του κόσμου, που αντιστέκονται στη νεοφιλελεύθερη λαίλαπα των προγραμμάτων λιτότητας.

Σχολείο μας είναι οι αγώνες όλων των λαών για μία δίκαιη και ισότιμη κοινωνία, μία κοινωνία ελευθερίας, όπου όλοι θα ζούνε, θα μορφώνονται και θα εργάζονται με αξιοπρέπεια.

Τα τελευταία χρόνια, όπως γνωρίζετε, ο ελληνικός λαός δοκιμάζεται ιδιαίτερα. Διεθνείς και ντόπια συμφέροντα, μέσω των εντολών της Τρόικα, προσπαθούν να τον κάνουν πειραματόζωο των πιο άγριων πολιτικών λιτότητας για να διαφυλάξουν τα κέρδη τους. Ο ελληνικός λαός, όμως, μαζί και οι δάσκαλοι αυτού του τόπου αντιστέκονται σθεναρά, ορθώνοντας ανάστημα στα σχέδιά τους.

Στα πλαίσια αυτά, ο ελληνικός λαός έχει γνωρίσει καλά την αξία των κινημάτων διεθνούς αλληλεγγύης, του «Είμαστε Όλοι Έλληνες». Δεχτείτε, λοιπόν, την ολόκαρδη αλληλεγγύη και συμπαράσταση μας στον αγώνα σας και τις πιο αληθινές μας ευχές για τη νίκη σας.  

 

Κανένας μόνος του μέσα στην κρίση.

Η αλληλεγγύη το όπλο των λαών.

 

 

Από τη Δ.Ο.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου