Τρίτη, 26 Νοεμβρίου 2013

ΑΔΙΚΟΣ ΧΑΜΟΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΑΣ ΣΤΗ ΡΟΔΟΑρ. Πρωτ.432
Αθήνα 25/11/2013
Προς
1.  Τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε.
2. Μ.Μ.Ε.


Θέμα: «Άδικος χαμός συναδέλφισσας στη Ρόδο κατά τη διάρκεια της καταστροφικής κακοκαιρίας»
               
Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στις οικογένειες των αδικοχαμένων συνανθρώπων μας από την πρόσφατη καταστροφική κακοκαιρία που έπληξε το νησί της Ρόδου. 


                Ανάμεσα στα θύματα είναι και μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας οι οποίοι επέστρεφαν στα σπίτια τους από το σχολείο που υπηρετούσαν. Συναδέλφισσα δασκάλα βρήκε το θάνατο, ενώ δεύτερος συνάδελφός μας αγνοείται και ένας τρίτος σώθηκε από θαύμα!
Κατά την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης του Δ.Σ. τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή.
Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. ομόφωνα
ΖΗΤΑ:
·                     Να πραγματοποιηθεί σ’ όλα τα σχολεία της χώρας ενός λεπτού σιγή για την αδικοχαμένη συνάδελφο.
·                     Την άμεση αποκατάσταση των ζημιών ώστε να επαναλειτουργήσουν οι πληγείσες σχολικές μονάδες.
·                     Την εντατικοποίηση των ερευνών για το συνάδελφό μας που αγνοείται οι οποίες και ευχόμαστε να έχουν αίσια κατάληξη.
ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ:
·                     Σε συνεννόηση με την οικογένεια της εκλιπούσας ως ελάχιστο φόρο τιμής να αναλάβει την κάλυψη του συνόλου της δαπάνης της μεταφοράς της σωρού στην πατρίδα της.
·                     Μέλη της Δ.Ο.Ε. να παρευρεθούν στην εξόδιο ακολουθία σήμερα στις 3:00 μ.μ.  στον ιερό ναό Αγ. Γεωργίου Ψαχνών Ευβοίας.
Τέλος, οφείλουμε να επισημάνουμε την απουσία της πολιτείας τόσο στην υλοποίηση δράσεων και προληπτικών έργων όσο και στην έγκαιρη και αποτελεσματική αντιμετώπιση της έκτακτης αυτής κατάστασης που κόστισε τη ζωή συνανθρώπων και προκάλεσε τεράστιες υλικές καταστροφές. 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου