Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2012

ΑΥΘΑΙΡΕΤΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ.


 
Αθήνα 12/12/2012
 
Προς
1. Τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε.
2. Μ.Μ.Ε.  

 

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Για τις κινητοποιήσεις στη Γ΄ Αθήνας

ενάντια στις συμπτύξεις τμημάτων και τις μετακινήσεις εκπαιδευτικών.

 

Οι σύλλογοι εκπαιδευτικών της Γ΄ Αθήνας (Περιστερίου, Αιγάλεω, Χαϊδαρίου, Κορυδαλλού-Αγίας Βαρβάρας), οι σύλλογοι γονέων των σχολείων που γίνονται οι συμπτύξεις και οι Ενώσεις Γονέων των παραπάνω περιοχών βρίσκονται αυτή τη στιγμή στη διεύθυνση Π.Ε. Γ΄ Αθήνας, όπου μετά από μαζική παράσταση διαμαρτυρίας έχουν προχωρήσει σε κατάληψη, για τις αυθαίρετες συμπτύξεις τμημάτων και μετακινήσεις εκπαιδευτικών που έγιναν με απόφαση της  Διευθύντριας Εκπαίδευσης της Γ΄ Αθήνας. Ταυτόχρονα οι σύλλογοι γονέων των σχολείων που θίγονται αποφάσισαν το κλείσιμο τους επ’ αόριστον.

 


Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. απαιτεί άμεσα την ανάκληση των αυθαίρετων συμπτύξεων και μετακινήσεων εκπαιδευτικών. Καταγγέλλει την κυβερνητική πολιτική των περικοπών και της διάλυσης του δημόσιου σχολείου καθώς και τη στάση της Διευθύντριας Εκπαίδευσης της Γ΄ Αθήνας που την υλοποιεί. Είναι απαράδεκτο και αντιπαιδαγωγικό στο μέσον της σχολικής χρονιάς να συμπτύσσονται τμήματα και να αλλάζουν σχολικό περιβάλλον οι μαθητές. Οι μαθητές, οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί δεν είναι αριθμοί σε ένα λογιστικό ισοζύγιο που υπηρετεί τις επιταγές της Τρόικας του Δ.Ν.Τ. και της Ε.Ε.

 

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. στηρίζει τις κινητοποιήσεις της εκπαιδευτικής κοινότητας της Γ΄ Αθήνας. Αντιπροσωπεία του θα παραβρεθεί στο χώρο των κινητοποιήσεων εκφράζοντας την συμπαράστασή του σε εκπαιδευτικούς και γονείς. Παράλληλα θα αναλάβει όλες τις αναγκαίες πρωτοβουλίες και δράσεις, ώστε να ανακληθούν οι αποφάσεις της Διευθύντριας Εκπαίδευσης και να επανέλθει η ηρεμία και το ομαλό παιδαγωγικό κλίμα στα σχολεία της περιοχής.

 

 

Από τη Δ.Ο.Ε.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου